Go Up

CLOSE

Arama Sonuçları »

0 CART 0 PRODUCT - 0,00

SCUM SHOW THE COMMENTS (0) COMMENT

SCUM Explanation :

SCUM – ŞU ANA KADAR YAPILAN EN GERÇEKÇİ SURVIVAL/HAYATTA KALMA OYUNU Scum, şu ana kadar insan metabolizmasını gerçeğe en yakın şekilde oyuna aktarmayı başaran ilk hayatta kalma oyunu gibi görünüyor. Aranızda daha gerçekçisini bilen varsa yazmaktan çekinmesin. Çünkü bu oyunu oynarken gerçek hayat ..

Game Name: SCUM
Developer: Gamepires
Type: Aksiyon
Quit Date: Q2 2018

23,99
Average Point
0
Excellent (0)
%0
Very Good (0)
%0
Good (0)
%0
Not Bad (0)
%0
Very Bad (0)
%0

Comment


NO COMMENT TO SHOW × Not commented yet.Would you like to make the first comment?

SCUMŞU ANA KADAR YAPILAN EN GERÇEKÇİ SURVIVAL/HAYATTA KALMA OYUNU

Scum, şu ana kadar insan metabolizmasını gerçeğe en yakın şekilde oyuna aktarmayı başaran ilk hayatta kalma oyunu gibi görünüyor. Aranızda daha gerçekçisini bilen varsa yazmaktan çekinmesin. Çünkü bu oyunu oynarken gerçek hayat mı oyun mu diye sürekli ikilemde kalacaksınız. Bilgeliğiniz ve yetenekleriniz hayatta kalmak için en büyük silahlarınız. Scum’da FPS (First Person Shooter) ve TPS (Third Person Shooter) modunu kullanabileceksiniz.

Scum; Dayz, PUBG, Fornite gibi sadece diğerlerini öldürerek hayatta kaldığınız oyunların yanı sıra, hayatın kendisiyle de mücadele ederek mümkün olduğu kadar hayatta kalmayı hedefliyor. Scum, adı gibi küfür mahiyetinde kullanılan bir isimle ilk başta çok çekici gelmese de, oyunseverler olarak size sunacaklarını duyduktan sonra fikriniz değişiyor.

 

BCU (Body Control Unit / Vücut kontrol ünitesi): Kafanızın arkasında bulunan ve her türlü verinin karakterinize işlenmesini sağlayan bir aparattır. Evet aynen Matrix’teki gibi. Çıkardığınızda tüm avantajlarını yani BCU ile kazandığınız tüm özellikleri kaybediyorsunuz. Peki bu BCU tam olarak nedir ve neleri kontrol eder? BCU; kalp atışını, kan basıncını, oksijen doygunluğu, solunum hızı, vücut sıcaklığı, yaşınızı, boyunuzu, kilonuzu, ne kadar süredir hayatta olduğunuzu, diş sayınızı, yağ oranınızı, su oranınızı, hastalık durumunuzu, envanterinizdekilerin toplam ağırlığı, taşıyabileceğiniz ağırlık miktarı, önerilen taşıma kapasitesi, mevcut metabolizmanıza göre yavaş-orta düzey ve yüksek düzeydeki koşu hızınızı, iyileşme hızınızı, yeme hızınızı, görüş açınızı, kalorinizi kısacası insan olmanızı sağlayan neredeyse her şeyi kontrol altında tutmanızı sağlıyor.

 

SCUM NEDEN BU KADAR GERÇEKÇİ?

Scum’da her karakter birbirinden farklı; çünkü her birinin kilosu, boyu, kalorisi, yediğine ve içtiğine göre yağ, kas ve su oranı gibi birçok özelliği değişiyor. Koştuğunuzda vücudunuzda veya metabolizmanızda ne tür değişiklikler olur? Veya sınırsız bir süre aynı hızda koşabilir misiniz? Daha önce bütün oyunlarda bunu yaptık ancak Scum’da bunu yapamıyorsunuz çünkü bu oyun her anında size bir insan olduğunuzu hatırlatıyor.

Zayıfsanız kilolu birine göre daha hızlı koşabilir, tırmanabilir, hareket edebilirsiniz. Çok iyi zırhlar ve silahlar sizi birçok şeye karşı koruyabilirler ancak unutmayın her zaman savaşmazsınız, bazen kaçmanız gerekir ve böyle durumlarda da hızınız çoğu zaman hayatta kalmanızı kolaylaştıracaktır. Gücünüz arttıkça daha fazla eşya taşıyabiliyorsunuz ancak kas kütleniz ve taşıdığınız eşyalar arttıkça da hızınız düşüyor.

Yedikten veya içtikten sonra tuvalete çıkma ihtiyacı hissediyorsunuz. Çok fazla yerseniz veya bira içerseniz göbek yapıyorsunuz. Yani her yaptığınızın bir sonucu var.

32 adet dişiniz var. Bu dişlerden birkaçını bir kavgada kaybettiniz diyelim. Bundan sonra eksik dişlerle yaşayabilirsiniz tabii, ancak yemek yemede zorlanacaksınız.

Genel olarak bu tür oyunlarda üzerinize alabileceğiniz eşya ve giyebileceğiniz zırh çeşidi ve sayısı bellidir. Kafalık, ayaklık, pantolon, kolluk ve göğüslük zırhı gibi en fazla 5-6 çeşit zırh giyebilirsiniz ancak Scum’da babaannenizin size öğütlediği gibi kat kat giyinebilirsiniz. Tişört, kazak, mont, eldiven, bere, kask, gömlek, avcı yeleği, kemer, pantolon, bot gibi birçok giysiyi ve aksesuarı aynı anda giyebilirsiniz. Kat kat giyinmek tabii ki vücut sıcaklığınızı da artıracaktır.

Yağmur yağdığında ıslanırsınız. Üzerinize yağan yağmur neticesinde giysinizin ağırlaşmasına kadar her şey hissedilmektedir. Hatta birkaç detay daha verelim; giysinizin kumaşına kadar hasta olma olasılığınız, ıslanma hızınız ve oranınız değişmektedir. Yağmurda fazla kalmaktan ya da ıslandıktan sonra soğukta ıslanmış bir şekilde kalmaktan kaçının çünkü hasta olabiliyorsunuz. Yağmur altında basit bir yağmurluk sizi en iyi zırhtan daha iyi koruyabiliyor. Ancak unutmayın; yağmurluğunuz, ayaklarınızın veya pantolonunuzun ıslanmasını engelleyemez, aynen gerçek hayatta olduğu gibi. Yine kuru bir tişörtünüzün üzerine ıslak bir mont giydiğinizde bir süre sonra tişörtünüz de ıslanıyor. Yağmur altında kaldığınızda tüm giysileriniz farklı oranlarda ıslanıyor. Diz kapağınıza kadar suya girerseniz yalnızca pantolonunuz ve ayakkabınız ıslanıyor. Yağmurda tüm eşyalarınız ıslandığında üzerinizde ıslak kaldığı sürece hasta olma olasılığınız artıyor. Giysileri çıkararak güneş altında ayrı ayrı daha hızlı kurumasını sağlayabiliyorsunuz veya bir kamp ateşinin yanına yaklaşarak bu süreci daha da hızlandırabiliyorsunuz. Koşarak vücut ısınızı artırmanız bile giysinizin kuruma hızını etkiliyor. Güneşin altında bir metal kaskın ısınması ve kuruması, tişörtün kurumasından çok daha önce oluyor. İnce bir tişört de pantolonunuzdan daha önce kuruyor.

Suya girmeden eşyalarınızın ve silahlarınızın ıslanmaması için çıkarabilirsiniz ancak hırsızlar ve hatta ayılar tarafından yağmalanmayacağından emin olun. Geri dönüp her zaman eşyalarınızı geri alabilirsiniz, tabii yerinde bulabilirseniz. Çok fazla yükünüz olduğunda yürüyebilirsiniz ancak yüzmekte zorlanabilirsiniz veya bir süre sonra ağırlıktan dolayı yorgun düşebilirsiniz, böylece suyun dibine doğru batar ve su yüzeyine çıkamazsınız. Ancak böyle bir durumu yaşarsanız endişelenmeyin su içerisinde fazla ağırlıklarınızı atarak su yüzeyine çıkabilir, ciğerlerinizi tekrar oksijene kavuşturabilirsiniz.

 

Farkındalık nedir ve nasıl çalışır?

Farkındalık bir nevi dikkatli olup olmadığınızdır. Bu özelliğinizi geliştirirseniz daha dikkatli olacak bazı nesneleri daha iyi seçebileceksiniz. Yani farkındalığı, dikkati daha iyi olan birisi arkasından yaklaşan bir ayıyı daha önce fark ederek hayatını kurtarabilir.

Oyun içi çevresel ses / Stealth yeteneği:

Üzerinizdeki eşyalara göre çıkardığınız ses düzeyi değişiyor. Yani hiçbir şey giymiyorken ya da çok az şey giyiyorken tam teçhizatlı halinize göre daha az ses çıkarıyorsunuz. Koşarken, yürürken veya eğilerek yavaşça ilerlerken farklı şiddette ses çıkarıyorsunuz. Ayrıca kiloluyken zayıf bir insana göre daha fazla ses çıkarıyorsunuz.

Silah kontrolü:

Koşarken veya hareket ederken hedef tutturmanız daha zor bunu daha önce diğer oyunlarda da gördük ancak güçlendikçe silahı daha sabit tutabileceğimizi Scum’da göreceğiz. Eğer karakteriniz hasta, yaralı ya da yorgun olursa hedefi tutturmanız daha zor olacak. Yine nefesinizi tutarak daha isabetli atışlar yapabilirsiniz. Uzaklık, rüzgar, sıcaklık, nem, hava basıncı, rakım ve yer çekimi atışınızı etkileyecektir.

Öldüğünüzde ne olur?

Scum’da famous points (şöhret puanı) toplarsınız, öldüğünüzde bir miktar şöhret puanınızı harcayarak tekrar dirilebilirsiniz, yeterince şöhret puanınız yoksa yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Her serverda kaç oyuncu olacak?

64+ oyuncu olacak.

Hacker/hileciler için ne tür bir güvenlik sistemi kullanılacak?

Scum yapımcıları “Easy Anticheat Service (EAC)” kullanılacağını bildirdiler.

Oynaması zor mu?

Scum’ı neredeyse herkes kolaylıkla oynayabilecek ancak iş hayatta kalmaya gelince tabii ki en yetenekli, bilge ve tecrübeliler hayatta kalacak.